Fixa köket

11Apr12

Skånes Auktionsverk har kvalitetsauktion den 15 april. Efter att ha tittat i katalogen blev jag inspirerad att piffa ett kök eller möjligen en matsal. Inom parentes högsta budet just nu.
Först ett bord som kan bli upp till 2,8 m långt. Bra när man har fest! Skivorna är av fanérad teak och benställningen är av björk. Formgivaren är Bruno Mathsson 1936. Notera särskilt proveniensen: Efter trädgårdsarkitekten Edvard Jacobsson och hans hustru Ethel, Borstahusen. (12 tkr).
Åtta Sjuanstolar av Arne Jacobsen passar bra till. De tillverkas ju fortfarande men just dessa skall vara från 60-talet. (5500 kr).

En tavla av en av mina favoritkonstnärer, Esaias Thorén. En oljemålning från 1948, Passar bra till möblemanget, (19 tkr).
Den snygga tekannan Pop av Inger Persson för Rörstrand. (500 kr).

En uppsättning bestick på 115 delar med skaft av teak. De är från finska Hackman. Det finns bla 12 matknivar, 12 matgafflar, 12 matskedar och mycket annat. (1800 kr).

En tjusig fåtölj av rödmålad bok och flätat rep. Formgivaren är dansken Hans J. Wegner 1968. Den kan man ha och vila i efter matlagningen (10 tkr).

Annons


3 Responses to “Fixa köket”

  1. allt det där hade man mer än gärna haft i sitt matrum, jag gillade bordet och stolarna bäst.

  2. Sjuanstolarna = En riktig klassiker!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s