Lite nytt på auktionsfronten

24Maj12

Blir inte mycket bloggande för närvarande. Har alldeles för mycket på jobbet och allt annat som händer på våren. Här är några smakprov iallafall från Auktionshuset i Solna som har auktion den 27 maj.

Nu är det ju visserligen långt till jul men denna ljusstake ur serien Advent av Lisa Larson är väldigt fin (och går att ha framme fast det inte är jul). Den är svart och ljusgrön och började tillverkas 1957 på Gustavsberg. Högsta bud just nu är 200 kr.

Den här välkända skulpturen är ju för bedårande! Den är i gips och lite smutsig, men det förhöjer ju bara charmen! Den är heter Perlan och är av Werner Åkerman (1854-1903). Lite sentimental men på rätt sätt…. Högsta bud just nu 100 kr.

Fett snygg serie från Arabia. Me like. Äpplena är bara så snygga. Serien heter också mycket riktigt Pomona. Designern heter Raija Uosikkinen och serien tillverkades 1965-1975.  Verkar poppis och buden är uppe i 500 kr.

Annons


2 Responses to “Lite nytt på auktionsfronten”

  1. 1 Linda

    Känner igen det där med att tiden inte riktigt räcker till för att blogga. Och så vill man ju dessutom vara ute i solen så mycket som möjligt också!
    Men väldigt fina saker du hittat som vanligt, gillar särskilt Lisa Ls fågel.

  2. 2 Jocke

    Jag ser att man kan hitta mycket på aktionshuset i solna i alla fall.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s