Retro i Svedala

02Jun12

Bamses Auktioner i Svedala har auktion imorgon 3 juni. Så här i regnvädret har jag roat mig med att ta ut några föremål ur katalogen. Aktuell budnivå står inom parentes.

Här har Lisa Larson varit framme. En figur ur serien populära serien Traffic för Gustavsberg. Många samlare finnes. Inte helt oväntat. (1900 kr).

Mycket snyggt skrivbord i jakaranda men inte bara jag tycker det eftersom budnivån har nått 3400 kr.

Gunnar Nylunds alster är alltid fina men kanske inte alltid jätteroliga. Men att ha denna trio vaser på lämpligt ställe kan ju vara riktigt snyggt! Känns bra i ryggmärgen. Tillverkade på Rörstrand (350 kr).

En ganska typisk 50-talsmålning av Fabian Lundqvist. Ganska trevlig på rätt ställe! Fabian var bildkonstnär, skulptör, tecknare, född 1913 i Malmö, död där 1989. Han studerade vid Skånska Målarskolan och i Paris för Jean Fautrier och André Lhote. Han har i olja, pastell och akvarell målat landskap, samt figurkompositioner i välstämd färgskala med romantiska stämningar. Han arbetade även med reliefer i mässing och metallfolie med fast komposition och uppbyggnad. Han var formgivare vid Trelleborgs och Alsterfors Glasbruk (ur Konstnärslexikonett Amanda). Budnivån har nått 600 kr.

En spektakulär madonna i porslin. Väldigt sminkad men så är hon också från 20/30-talet. Väldigt insnodd i tyget också. Men snygg är hon. Knörlein står det i katalogen och det är en keramikformgivare. (700 kr).

Populära servisen Blå Eld av Hertha Bengtson ropas också ut. Tog med den för att jag tycker fotot är läckert taget. Det är 26 delar. Den tillverkades av Rörstrand under 1949-71. Tanken bakom färgkombinationen var att allt man åt och drack ur var vitt, medan blått reserverades för tallrikar, kannor, skålar och uppläggningsfat. Andra mindre vanliga färger i servisen är grått, grönt och rött. (1500 kr).

Här är ännu en servis från Rörstrand. Inte så populär just nu men den har framtiden för sig. Den är ju faktiskt rätt läcker. Snygg att duka med. All mat kanske däremot ite gör sig så bra på det mörkblåa. Men det är ju en smaksak. Servisen heter Amanda tillverkades 1968-77 och är formgiven av Christina Campell. Det är  42 delar som ropas ut. (450 kr).

Annons


3 Responses to “Retro i Svedala”

  1. 1 Lybtar

    Amanda kan ju komma att bli framtidens samlarservis. 42 delar servis för 450kr är ju apbilligt.

    Skall bli spännande att se vad Lisa Larsson går för.

  2. fint urval, speciellt skrivbordet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s