Stadsauktion

19Jun12

Stockholms Auktionsverk har nätauktioner på en sajt som heter Stadsauktion. De var lite sena med att lansera nätauktioner och har inte riktigt fått fart på det hela. Framförallt saknar de i princip retroprylar vilket jag har skrivit om tidigare. Nu har jag gjort en skanning igen och måste tyvärr meddela att retro lyser i princip med sin frånvaro. Här kommer några saker ur katalogen ändå.

En retropryl iallafall. Ett bord med snygg emaljskiva. Kommer från NK och skivan är signerad P Törneman. Träslaget sägs det inget om i katalogen. Det kan vara teak men den är svårt att se på bilden. Kan också vara valnöt. Aktuellt bud 300 kr och auktionen avslutas 26 juni.

Signaturen P Törneman står för Algot Törneman (1909-93) som faktiskt är mest känd för soffborden med emaljerade skivor från NK. Törneman samarbetade bland annat med möbelformgivaren David Rosén. Algot Törneman var son till den kanske mer välkända konstnären Axel Törneman.

Snyggt omslag på Kalle Anka från 1955. Tyvärr måste man köpa 49 st till och lite annat och utropet är därför 3000 kr. Någon har bjudit 850 kr och auktionen avslutas 26 juni.

Det här var nog det bästa på hela auktionen! Har ni nånsin sett så sjuka vaser?!!! De är i majolika och från Rörstrand. Hur tänkte de när de tillverkade dessa? Aktuellt bud 300 kr och auktionen avslutas 25 juni.

Annons


2 Responses to “Stadsauktion”

  1. 1 Eli

    Vilka scary vaser!!! De ser ju ut som någon slags dödliga skalbaggar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s