Keramik i Värmland

01Aug12

Hammarö Auktionsverk i Karlstad har löpande nätauktioner. Här är ett urval som finns i katalogen just nu. Inom parentes datum då auktionen går ut samt högsta bud just nu! Som vanligt är det mest keramik jag faller för.

En skål formgiven av Mari Simmulson för Upsala-Ekeby. Vad serien heter vet jag tyvärr inte. Någon annan som vet? Längden är 28 cm (250 kr, 2 aug).

Två vaser från Upsala_Ekeby där den vänstra är den mest intressanta (tycker jag). Den är ur serien Sagina av Mari Simmulson. Den andra vasen är av Ingrid Atterberg (275 kr, 3 aug).

Nu har vi kommit till Marianne Westmans fina burkar för Rörstrand. Antar att några saknar lock. (70 kr, 5 aug).

Fortfarande Marianne Westman. En tobaksburk. Svårt att se om den är svart eller blå. Snygg är den iallafall (50 kr, 10 aug).Ett hus Bagdad från Gustavsberg. Det är formgivet av Bertil Vallien som arbetade vid Gustavsberg i mitten av 60-talet. Finns fler hus i Bagdadserien!  (200 kr, 9 aug)

En 57 cm hög golvvas från Tilgmans med ovanligt dekorativt mönster (250 kr, 3 aug).

Kan inte motstå saker med text på som alla känner till som följer bloggen. Här är en stilren Konsumtillbringare (kanske lite för krackelerad o missfärgad dock). Tyvärr ingår 8 kannor till i utropet (325 kr, 6 aug).

Annons


One Response to “Keramik i Värmland”

  1. Det börjar komma en del fint hos auktionshusen igen! Den översta skålen av Mari S liknar serien Mars, men det är nog inte den…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s