Nytt besök på Norrskedika

05Aug12

Var igår återigen på backluckeloppisen i Norrskedika. Löjligt mycket folk redan tidigt på morgonen. Kändes som om allt var urplockat. Man gav nästan Julia Svensson rätt i hennes nedslående krönika i DN om att loppisen är död. Här är de små inköp som gjordes:

En plåtbox för tyska skorpor och 5 italienska saftglas var barnens fynd. Själv kompletterade jag vår inte så retromässiga teservis från Höganäs; Collection. Bara för att det var väldigt billigt. Vår servis visas nedan. Servisen formgavs 1990 av Marie-Louise Hellgren. Sedan har fler delar tillkommit. Detta är kanske de som våra barn eller barnbarn jagar på loppisar i framtiden! Särskilt te-/kaffekannan och mjölkkannan är faktiskt väldigt fina!

Men när vi gick där och deppade och trängdes på loppisen så stod den plötsligt där:

Den stringhylla som jag letat efter så länge. Både i gott skick och till bra pris. Solen började plötsligen skina igen 🙂 Min 9-åriga dotter som ska få den att ställa loppisfynd på sken också som en sol. Slutet gott, allting gott………

Annons


8 Responses to “Nytt besök på Norrskedika”

 1. Grattis till fin fina fynd! Leve loppisen 😉

 2. Urplockat? Man måste ju vara där vid upplockningen. Bra grejer står inte många sekunder på borden – om de hinner upp där. Vissa frågar bilägarna om vissa prylar medans bilarna rullar in och inte har hunnit att stanna än.
  Men grattis till stringhyllan!

  • Förstår det! tyckte ändå 8 var tidigt. Men 7 är väl den tiden man ska va där. Men det kommer förmodligen aldrig att inträffa. Är det inte lite pinsamt att rycka grejerna under uppackningen?

 3. Härligt att det kom ett så bra fynd till slut, trägen vinner! 🙂

 4. Lite väl överdrivet att hänga på säljarna kl 7 på morgonen, tycker jag. Loppis har blivit lite stress-moment, i stället för myspys.
  Var i Norrskedika för någon vecka sedan och köpte EN enda sak, bland alla dessa bord. Sällan har jag sett så många ”antikhandlare” och skräpsäljande säljare som där…
  Tur det finns andra ställen som levererar bättre 🙂

  • 7 AL

   Precis! Jag ogillar verkligen loppisrävar och handlare som snikar sig in och typ gräver i kartongerna medans man packar upp. Det är ett väldigt fult sätt och för mig ett tecken på att man saknar nån slags spärr. Dom gånger jag själv sålt på loppis så har jag sagt nej till dom som vill köpa innan stället öppnar.

 5. 8 HG

  Loppisen är inte död :-). Om du har vägarna förbi Värmland är du välkommen till vår superbilliga välgörenhetsloppis, Kolla. in oss och våra bilder mm på facebook: Loppis i skogvaktarbostaden, Mellbyn! Här fyndar folk!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s