Snygga retromöbler

30Aug12

Har ikväll studerat möbelutbudet på samlingssajten Auctionet.com. Flera auktionshus finns samlade där, Auktionshuset Kolonn, Göteborgs Auktionsverk, Gomér & Anderson, Auktionsverket Engelholm och Garpenhus Konst & Auktion. Det finns några godbitar i utbudet.

Fint sideboard anonymt beskrivet som teak, 50-tal i katalogen. Det är faktiskt formgiven av Karl Erik Ekselius 1967! Har nämligen köpt det själv fast i valnöt. Se inlägg om det här.  Tror att det tillverkades i teak, valnöt och ek. Att auktionshuset missat att beskriva möbeln kanske kan leda till fyndchans?! Högsta bud just nu 1000 kr. Auktionen går ut 5 september och möbeln finns på Göteborgs Auktionsverk.

Snygg retrofåtölj som ser ut att vara i gott skick! Den är från Wincrantz Möbelindustri i Skövde. Den ropas ut av Kolonn i Sundbyberg och högsta bud just nu är 800 kr. Auktionen går ut 6 september.

En fåtölj med snygg form men det är främst foten i teak jag faller för. Tänk vad snygg fåtöljen skulle kunna bli i ett retrotyg! Ropas ut av Auktionsverket Engelholm och högsta bud är 300 kr. Auktionen avslutas 4 september.

Annons


3 Responses to “Snygga retromöbler”

  1. Sideboardet ricktigt läckert, har aldrig tidigare sett den formen på skjutdörrarna. Fåtöljerna är även dom riktigt snygga fast för mig fel färg 🙂

  2. 2 Daniel olsen

    Är fåtöljen en bamse?
    Grymt snygg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s