Loppisen i Liljeholmsgaraget

26Nov12

Var i söndags på bakluckeloppisen i Liljeholmen med familjen. Var förvånad över hur stort det var! Hittade dock inget särskilt. Många hade dukat upp med julprylar som jag älskar. Hittar man snygga sådana är det en bra grej att ta med sig på de eventuella glöggkalas man är inbjuden på. Förutsatt att värdparet kan tänkas uppskatta slitet julpynt!

Träffade dessutom trevliga kollegor i bloggbranschen! Bloggerskorna Mangania och Pryl & Design.

Fick med mig en bok hem från loppisen. Klassikern Sju sorters kakor från Ica-förlaget från 1950.  I denna upplaga finns hur många recept som helst men de kräver att man kan mycket om bakning redan. Anvisningarna är mycket kortfattade och sådana trivialiteter som ugnstemperatur och tid i ugnen är helt utelämnade. Bokdesignen är dock mycket snygg!

Sju sorters kakor är, har jag lärt mig på nätet, en av Sveriges mest köpta böcker. Den har fram till idag sålt i 3,4 miljoner exemplar. Den kommer ständigt ut i nya upplagor. Första gången kom den ut 1945 (eller möjligen 1946) efter att Ica Kuriren utlyst en kakrecepttävling 1945. Nu finns boken också på engelska och i en speciell julvariant.

Vid allhelgona var jag och dottern Hilda på loppis i Roslagen. Hilda köpte då denna fina julbonad för en billig peng. Den är signerad ”Jerry”. Kan det möjligen vara Jerry Roupe? Någon som vet?

Tomtarna påminner onekligen om tomtarna på min mormors gamla julbonad Tomteparaden som helt säkert är av Jerry Roupe.

Själv köpte jag några småjultomtar. Kan inte motstå!

Annons


6 Responses to “Loppisen i Liljeholmsgaraget”

  1. Sju sorters kakor har jag också hemma. Men då i en mycket nyare upplaga. Kan inte påstå att jag bakar kakor jämt. Men det känns som en bok man bara måste ha 🙂

  2. Det är en klassiker, Sju sorters kakor.

  3. Visst är det roligt med gamla kak-och kokböcker? Kan inte motstå dom när man hittar dom på loppis. Och du vad tomteparaden var finfin!

  4. Visst är det Jerry Roupe som gjort din dotters bonad med, den är hur söt som helst!

  5. 6 Jenni

    Om du vill sälja den får du hojta till!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s