Salt och peppar

08Feb12

Bloggaren Retrolux har utmanat oss andra retrobloggare att spinna vidare på temat salt och peppar.

Då vill jag visa det salt- och pepparset som jag tycker är det snyggaste i hela världen!Setet med salt-, peppar- och sockerströaren designades av Pierre Forsell för Gense 1955. Mina föräldrar har alltid haft dem och jag tjatade så på min mamma för att få dem att hon till slut köpte ett set i en antikaffär till mig när jag fyllde år för ett antal år sedan. Tack! Numera nytillverkas de av Gense men det är ju inte samma sak! Eller är det det? Vad tycker ni? De är iallafall sjukt snygga!

Sedan har vi ju Familjen Pepparson av Anita Nylund. De kommer från Jie. Men är det någon som på fullt allvar verkligen använder dem??!! Kul och dekorativa, men praktiska…… Nja.

Sedan har jag en mängd ströare på landet eftersom jag har svårt att låta bli att köpa dem om det har snygg form. Lite nördig är jag på det sättet. Men de är äldre än så här.

Kort sagt, ströare är ett kul samlarområde!

Annons


4 Responses to “Salt och peppar”

  1. Genses set vill jag gärna ha…:-)

  2. Jag vet inte om jag håller med om att de från Gense är världens snyggaste, men de är ju sjukt stilrena i alla fall 🙂

  3. Gense är så galet snygga, lyllos dig 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s