Finfin retroinredning!

14Jan13

Vätterbygdens Auktionskammare i Jönköping har auktion den 22 januari. De ombesörjer packning och skickar med bussgods eller DHL  till förmånligt pris som det står på deras hemsida. Vet ej hur tillmötesgående de är på den punkten. Någon som har någon erfarenhet?

Här är några godbitar ur deras katalog:

51500_1 Ett sideboard i teak. Ganska basic men ändå. Den är inköpt 1964 och originalkvitto medföljer! Står inget om vad priset var då för 49 år sedan. Gediget skåp som man förhoppningsvis kan få till bra pris. Högsta bud just nu 100 kr.51843_1 En kul skolplansch. Eller kul och kul förresten. Spännande är kanske mer rätt ord. Höjden är 120 cm. Högsta bud just nu 100 kr. 51498_1Snygg hurts i orange plast tillverkad av Husqvarna Borstfabrik. De hade licens på att tillverka dessa från italienska Kartell.  Det är en av Kartells klassiker från 1969 där olika moduler designades för att möta olika behov och för att passa in i alla hemmets rum. Componibili som serien heter tillverkas i två olika utföranden, en fast modul med antingen två eller tre skjutdörrar en påbyggnadsbar modul där användaren själv bestämmer höjden på byrån. Denna tillverkas antingen som rund eller kvadratisk byrå och går att få på hjul (det senare ser ni på bilden här). Högsta bud just nu 100 kr. Köper du en ny kostar den i detta utförande ca 1000 kr men orange går inte att få. Hittar bara vita på nätet. Designare är Anna Castelli Ferrieri. 51514_1Två snygga lådhurtsar designade av Börge Mogensen för Karl Andersson och söner. Lite slitna men går säkert att fixa till. Fantastiskt snyggt med lådor i vitt, svart och rött till teak. Fler tycker det och därför är budnivån just nu 700 kr.51490_1 Supersnyggt tidskriftsställ i ”string”. Hade absolut lagt bud om jag hade haft plats för det. Det blir som ett konstverk på väggen under förutsättning att man har snygga tidskrifter 🙂 Någon har bjudit 200 kr.

Annons


One Response to “Finfin retroinredning!”

  1. Exakt ett sånt skåp som det översta har jag ägt. Sålde och bytte till mig ett annan lite längre som passade bättre in i boendet. Skamligt låga priser på fina retromöbler.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s