Retrospaning

13Mar13

Oj det var ett tag sedan. Önskar jag kunde säga att det är för att jag besökt så många loppisar att jag inte haft tid att blogga. Men så är det inte. Några dagar i London (utan minsta loppis) och sedan hårt arbete på jobbet 🙂 Inte ett loppisbesök på nästan en månad. Hm….

Har dock gjort en spaning jag vill förmedla. Bokrean startade ju för några veckor sedan. Noterade ni då att det nästan inte fanns några retroböcker på den?! Det skrivs ju en hel del böcker om retro och antikt och varför är plötsligt ingen med på rean? Min teori är att restupplagorna köps upp direkt från förlagen av personer som sedan säljer den på exempelvis Antikmässan. Noterade nämligen flera sådana bokförsäljare där i år.

160510926_ee9af15f-f1c1-4031-8005-8b2201fdec98Referenslitteratur blir ju nästan alltid begärlig. Också ganska snabbt efter att den tagit slut i handeln. Här är  bok från 2002 som Maria på bloggen Prylodesign uppmärksammade mig på. Den såldes nyligen på Tradera för 732 kr. Nå, fler har förstått att detta är en lönsam business och därför kommer vi aldrig få se retrolitteratur på bokreorna mer! Snyft!

Stig Lindbergkatalog. 2006 Nu när jag skriver detta kollade jag också upp Nationalmuseums katalog för  Stig Lindbergutställningen 2006. Den brukar gå dyrt på Tradera. Men den finns faktiskt fortfarande till salu på Nationalmuseum för 185 kr. Ett bra köp!

skarmavbild_2013-02-16_kl_224645_513c6d809606ee3c7c19ea49Nu återstår att se om den mångomtalade romanen i retrogenren som snart utkommer också kommer att hamna på Antikmässan så småningom. Romanen måste vara den första i sitt slag och jag kommer att stå först i kö för att få läsa den 🙂 Den är skriven av Eli som har den eminenta bloggen Femtiotalsjakten.

Annons


7 Responses to “Retrospaning”

  1. Jag har Upsala- Ekeby boken, vilken tur. Jag har inte heller hunnit med några loppisar på länge.

  2. Vi har saknat dina excellenta tips! Men även en flitig bloggerska behöver lite paus då och då 😀

  3. Kommer säkert reaupplagor om intresset håller i sig.

  4. 6 Gila

    Så roligt med Elis bok som kommer i maj! 🙂

  5. Lustigt, för jag har precis jobbat upp ett stort ha-begär vad gäller produktkataloger mm och satt och googlade lite igår. Något att hålla utkik efter på sommarens loppisturer 🙂

    Elis roman lär bli toppen! Vi är nog många som ser fram emot den.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s