Sibyllans Kaffe- och Tehandel

01Nov13

Sibyllans Kaffe- och Tehandel ligger på Sibyllegatan 35, relativt nära där jag bor. Den grundades 1916 och drivs fortfarande av samma familj, Hansson, i typ fjärde generationen. Det som är unikt med butiken är att den fortfarande ser likadan ut som för 98 år sedan. I princip. Den är helt underbar.Bild 005Butiken ligger längst bort i bild med röd neonskylt.SSMFOE000350SHär är samma hus fast fotot är taget 1961. Bilden är från Stockholmskällan som är en fantastiskt bildbank med Stockholmsbilder.Bild 006Nu närmar vi oss. Obs butiken ligger inte långt från T-bana Östermalmstorg uppgång Sibyllegatan.
Bild 007Neon!!!! Suck. Det är ju bara så snyggt! Fram för mera neon i stadsbilden!! Eller är det miljöfarligt?
Bild 009Fint!!!! Hur ser det då ut inne i butiken? Personalen var väldigt tillmötesgående och lät mig och min dotter Edith fotografera runt. Här kommer lite stämningsbilder.Bild 019Julkaffet är redan på plats!
Bild 018aSå här ser det ut bakom disken. Man känner sig förflyttad 100 år bakåt i tiden.
Bild 017Roliga detaljer överallt.
Bild 015Butikslokalen består av två små lokaler. Båda lika ombonade.
Bild 013Väldigt snygga förpackningar. Här är deras paradte ”Sir Williams”. Mycket välkänt och gott! Värt att prova.
Bild 010Så fint överallt!Bild 011Julgranen är redan på plats!

Så det är från denna fina affär som jag har en samling av två saker 🙂 Båda är från deras 40-årsjubileum 1956.Bild 008Detta tjusiga fat köpte jag förra veckan på garageloppisen i Sollentuna centrum. Känns inte 50-tal utan säkert ett äldre motiv som de låtit trycka upp.Bild 018Denna burk är också från 40-årsjubileet och har en helt annan design. Lite mer tidstypisk om man säger. Den köpte jag för typ 25 år sedan på en loppis. Då hade jag inte en susning om vad Sibyllans kaffe var för något.Sibyllans kaffekoppDen här kaffekoppen har svärmor Gittan hemma hos sig. Tjusig även den.

Så nu vet alla som läser detta. Jag samlar på Sibyllans prylar! 🙂 🙂 🙂

Nu tycker jag att detta är en butik alla borde stödja. Tänk vilken kulturgärning att bevara denna gamla inredning trots att den säkert inte är ett dugg rationell. Och vissa dagar i veckan så mal de kaffe så det doftar i flera kvarter! De importerar både kaffe och te själva. Vissa tesorter är de helt ensamma om. Personligen kommer jag inte köpa mitt te någon annanstans från och med nu.Bild 031Bild 033Älskar deras förpackningar. Och snöret! Dottern Edith föll för jordgubb/fläderte.Bild 034Påsdesignen är också fin. Känns som den är av nyare datum än förpackningsdesignen.
Sibyllans1En hemsida är under uppbyggnad för försäljning över nätet. Redan nu säljer de te-och kaffe till kunder i hela världen.
sibyllan1Avslutar med gammalt foto jag hittade på nätet.

Annons


2 Responses to “Sibyllans Kaffe- och Tehandel”

  1. Har handlat där i årtionden, alltid lika trevligt!!! Även om du inte skall handla, gå in och snusa lite!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s