Kul inredningsdetaljer för en förhoppningsvis billig peng

17Nov13

Brukar framhålla att det är inte dyrt eller svårt att skapa en egen cool inredning men man måste ha ögonen med sig. Och ha tid på sig. Har nu kollat in Metropols katalog där auktionen avslutas på måndag 18 november. Måste säga att kvalitén på själva katalogen är ganska usel. Knapphändig information om skicket och dåliga foton. Men antagligen är marginalerna små i branschen vilket gör att det är svårt att ha den personalstyrka som krävs.

860_5729_porslinsdockaBrukar normalt sett inte gå igång på dockor men kolla ansiktsuttrycket på denna. Typ misstänksam eller småirriterrad. Och kroppen sedan! Gullig. För att inte tala om knorren på axlarna 🙂 Den är bara 11 cm hög men platsar definitivt som ett blickfång på en strategisk plats. Den sägs vara sekelskifte. Vilket de nu menar. Antar att det var det förra. Högsta bud just nu 100 kr.

860_3102_skulpturÄr detta en galen souvenir som någon turist köpte i charterresornas begynnelse? Svaret är nej. Denna mexikan på åsna kommer från Sverige, närmare bestämt från Upsala-Ekeby. Den är formgiven av Dorothy Clough och producerades 1956-58. Utropet är 2000 kr och högsta bud just nu är 500 kr. Känns som man måste vara samlare för att köpa denna. Något skönhetspris vinner den inte!

860_5102_farglitografiDenna fräscha färglitografi är av Bengt Orup (1916-96).  Orup var ju konstnär men mest känd är han som konstnärlig ledare för Johansfors glasbruk. Han skapade bl a den randiga glasserien Strikt. Högsta bud just nu futtiga 100 kr.

860_5107_piedestal_med_ytterfoderSådana här piedestaler från förra sekelskiftet brukar vara stort intresse kring. Det beror på att många gillar att inreda med dem i sina badrum. Och vad kan passa bättre då än denna näckrosdekorerade pjäs från Rörstrand?! Någon har bjudit 2600 kr.
860_5152_brickaBrukar inte förespråka att ha porslin på väggen men denna bricka från Rosenthal är ett undantag. Den är verkligen dekorativ. Den designades alternativt dekorerades av Flora Sallmander 1956. Har inte hittat någon info om denna Flora men brickan är iallafall rolig. Högsta bud just nu 250 kr.

860_5156_lampbordEtt ganska charmigt bord med tidningshylla från 50-talet i favoritträslaget teak är till salu. Är tillverkat av Seba Sweden. Någon har bjudit 600 kr.

860_5263_solspegelSådana här solspeglar är jättepopulära och man ser dem i vart och vartannat inredningsreportage. Vet inte var och när de dök upp första gången men även nuförtiden finns en hel del tillverkare. Så här skrevs på Sköna hems blogg sommaren 2012  ”En solspegel är en vacker detalj och en humörhöjare i inredningen. Leta efter en solspegel på loppis och antikbodar i sommar”. Så det kanske kan vara något. Just detta exemplar med diametern 43 cm har nått en budnivå på 1200 kr.
860_5346_spegelDet här är mer min stil, en 60-tals spegel med glasram. Fotot är visserligen under all kritik så det är svårt att säga hur den ser ut. En sådan här spegel kanske man inte sätter upp på en vit vägg utan den kräver lite bakgrundsfärg. Antingen gillar man den eller så tycker man den är ohyggligt smaklös. Men jag gillar ju lite tacky grejer….Någon har iallafall bjudit så mycket som 500 kr.

860_5387_nattljusstakarHär dyker plötsligt jugend upp. Det är nattljusstakar i vitmetall. Känns som om formgivningen måste ha varit mycket avancerad vid tiden då det begav sig (förra sekelskiftet). Speciella är de iallafall. Har inte bestämt mig för om jag gillar dem eller ej men klart är att de sticker ut. Högsta bud just nu är 250 kr.
läölä
860_5713_lampbordSlutligen kommer vi till dessa lampbord med laminatskivor på metallställning. Grafiska på ett tilltalande sätt. Om jag fick bestämma så skulle de stå i ett par precis som på bilden framför soffan. Snyggt! Nu verkar de lite slitna av bilden att döma men det går kanske att fixa? Högsta bud just nu är 200 kr.

Annons


No Responses Yet to “Kul inredningsdetaljer för en förhoppningsvis billig peng”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s