Höstens contemporary

14Nov13

Bukowskis Contemporary (alltså samtida) är nyligen avslutad. Tänkte visa de 5 dyraste möblerna så att ni vet vad ni ska leta efter på loppisar.

För några dagar sedan skrev jag om det nya fenomenet Muslingestolen eller Clam chair. Mycket riktigt blev de inte billiga utan kom som femte dyraste möbel. De nådde inte upp till den engelska toppnoteringen på 1,5 mkr men väl 122 tkr inkl provision etc. Det var inte dåligt! Inte är de i toppskick heller! Observera att Bukowskis inte heller kan garantera att designern är Philip Arctander utan de använder termen ”tillskriven”.

8790283_bukobjectDet fanns ju några Muslingestolar till och här är slutpriserna på dessa!8801433_bukobject
Denna i ljust träslag gick för 60 tkr. Provision tillkommer.
8768292_bukobjectDet sammetsgröna exemplaret gick för 55 tkr. Provision tillkommer.

Så vilken möbel kom då på fjärde plats i dyrhetstävlingen? Jo denna:

8790272_bukobjectEn vilstol av Gerald Summers från engelska Makers of Simple Furniture, ca 1935-40. Den är i formpressad plywood i björk i ett enda stycke. Den här modellen bubblade upp som en raket för några år sedan på auktion i Sverige. Nu gick den för 129 tkr inkl provision.

På 3:dje plats i dyrhetsligan kom detta skåp:8830244_bukobjectSkåpet Slottsbacken av Jonas Bohlin som kom 1987. Tillverkare är Källemo och slutpriset var 179 tkr inkl allt.

Då kommer vi till 2:a platsen:

8872272_bukobjectDetta sideboard fick slutpriset 190 tkr inkl allt. Lite otippat måste jag säga.  Det är svenskt och formgavs 1959 av Bertil Ahrén. Måste erkänna min okunnighet och säga att jag har nog aldrig hört talas om honom. Sideboardet har masurbjörksfanér, vitlaminerad front, beslag av mässing, skiva av carraramarmor samt en blålackerad övre sarg. Inte min stil alls. Kan det gått till utlandet månne?

Då har vi äntligen kommit till 1:a pris i dyrhetstävlingen:

8821939_bukobjectVinnare är paret fåtöljer av dansken Ib Kofod Larsen! De är snygga men slitna och gick för 208 tkr inkl allt. Det är benämnda Elisabeth och är i träslaget palisander och klädda i brund läder. Tycker de är supersnygga men är ändå förvånad över priset!

Så nu vet ni vad ni ska söka efter på helgens loppisar! Bl a är det en jätteloppis i Kista (garaget till gallerian) på söndag. Kanske ses vi där?!

Annons


4 Responses to “Höstens contemporary”

  1. 1 Daniel

    Otroliga, eller mer fantastiska, prisnivåer! Det blir till att hålla ögonen öppna efter dyrgriparna på kommande loppisar.
    Hälsningar Daniel

    http://365dagarloppis.blogspot.se

  2. tycker att muslingestolarna ser väldigt infantila ut.. lite som dockmöbler i formspråket!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s