Koppar

18Jan15

Koppar är metallfärgen för dagen i inredning. Allt är kopparfärgat. Så att det nästan blir lite tråkigt (igen). Modets motsvarighet är roséguldet. Blir det inte lite uttjatat? Men vill man ändå ha koppar i inredningen så ska man självfallet inte köpa nytt. Vi retronördar köper ju aldrig något nyproducerat per definition och då får man djupdyka i auktionshusens kataloger för att hitta gammal koppar med modern form.

medium_item_235067_f683af1d06Vill man vara helt säker på att göra rätt ska man välja något som inte är mer än 50 år gammalt. Och då menar jag förstås fatet på bilden med svärtad insida. Helt rätt. Ishinken däremot…. Ishinkar generellt känns som ett stort no no. Ganska fula och till ingen nytta! Gillar du fatat så bjud på Auctionet.com före 27 januari. Utrop 500 kr. Båda föremålen är från Ystad metall och kan vara formgivna av Gunnar Ander (katalogen är lite otydlig på den punkten).

9369768_fullscreenSnygg enkel form på denna chokladkanna som enligt auktionskatalogen sannolikt är 1700-tal. Den har en obestämbar elegans över sig! Servera med fördel varm choklad gjord på exklusiv kakao ur den. Utrop 2000 kr och högsta bud just nu är 300 kr på Bukowskis Market. Auktionen avslutas 28 januari.

15439_1Helt annan form har denna tekanna i koppar. Snygg och enkel även den! Några tag med kopparputset och Aladdin kommer att uppenbara sig! Och kannan kommer att skina som ett nyanlänt ufo! Någon har bjudit hela 50 kr på Göteborgs Auktioner. Vad kan gå fel för en över 100 år gammal pjäs? Auktionen avslutas ikväll redan så sno på!

15340_1Göteborgs Auktioner säljer även denna schyssta fartygsventil ikväll. Så häftig! Och den är 80 cm hög så det är en ganska rejäl pjäs. Här biter nog inget kopparputs! En sådan här sak som har suttit ute i ur och skur ska inte putsas alls utan visas upp i denna väderbitna stil! Budnivån är på 800 kr.

AuktionsBildHandler.ashxSlutligen något som varje hem borde ha! Med tanke på den fina formen menar jag. En destillationsapparat eller med andra ord en hembränningsapparat. Koppar, lite industrikänsla, en fantastisk form och lite illegalt, kan det bli bättre? Den tar kanske lite plats men det är ju rena skulpturen. Högsta bud just nu är 850 kr och auktionen avslutas 19 januari på Auktionsbyrån Effecta.

 

Annons


No Responses Yet to “Koppar”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s