Gamla byggnadsdelar

22Mar09

img465Tillammans med vintagemode så kommer även byggnadsdelar starkt på auktionerna. Intresset för att renovera gamla hus på ”rätt” sätt har blivit stort. Äldre byggnadsdetaljer spars numera i större utsträckning än förr. Jag inbillar mig att Gysinge Byggnadsvårdscentrum var först med att i någon större skala sälja gamla fönster, dörrar etc tillsammans med att också sprida kunskapen om hur man går tillväga för att renovera gamla hus. Nu finns sådana butiker lite varstans. Jag är själv en flitig besökare i byggnadsvårdsbutiker eftersom vi håller på att renovera en gammal gård i Roslagen.

Byggnadsdetaljen i gjutjärn till vänster är ett fönster eller? Dekorativt är det iallafall och man kan gott och väl ställa det inne som ett konstverk bara. Det är jugend från 1900-talets början och måtten är 108×70 cm. Det ropas ut på Hallands Auktionskammare den 26 mars.

Annons


No Responses Yet to “Gamla byggnadsdelar”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s