Påskinredning

03Apr09

Jag köper aldrig nytt jul- eller påskpynt. Med lite fantasi kan man hitta kul saker på loppisar eller auktion för att göra helgfint. img_0161_objectHär är exempelvis en bonbonjär  från Gustavsberg. En bonbonjär är en konfektskål med lock. Kan vara bra att ha till påsk. Men jag undrar om den verkligen är en bonbonjär. Längden är hela 28 cm och det kanske är en äggskål rent av? Hur som helst är det väl inga problem att fylla den med godis. Ropas ut för 1000 kr på Auktionskompaniet Göteborg den 6 april.

img84Eller varför inte ropa in en urna att sätta påskriset i? Eller förresten så behövs inget påskris med denna vas. Den räcker gott som den är. Den är 37 cm hög och från Rörstrand från slutet av 1800-talet. Den ropas ut av Crafoord Auktioner imorgon. Den är ju inte tänkt som påskpynt en gång i tiden men varför inte ha den som det?!

Eller varför inte ställa upp den fin tavla till påsk?!  Här är en glad oljemålning av Ingegerd Torhamn (1898-1994) ”Drömsk färgvision”. Denna har utropet 2500 kr. De två ytterkrukorna i gult glas är från Boda glasbruk och av Erik Höglund. De är signerade och ropas ut för 1000 kr. De blir pricken över i, i påskinredningen. Både tavlan och krukorna ropas ut på Stockholms Auktionsverk den 6-7 april.

91582729158271

Annons


No Responses Yet to “Påskinredning”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s