Byråar

12Maj09

3355

Som jag har skrivit tidigare så behöver jag en hallmöbel. Kanske en byrå men ännu hellre någon sorts högt avlastningsbord med några lådor i sargen. Att det ska vara så svårt att hitta. Kruxet är att djupet inte får överstiga 40 cm. Av ovanstående byråer så är det egentligen bara den högra som är aktuell. Funkis och art deco är det som gäller hemma. Men den är lite för djup och lite för låg. Tyvärr. Byrån i art deco är sannolikt från Mjölby Intarsia i björk och zapelimahogny. Utropet är 2500 kr.

Nästa byrå skulle möjligen passa på landet. Formen är fin men den är lite taffligt målad. Jag tror ändå att den kan se rätt bra ut som den är, men det måste man ju se i verkligheten förstås. Det är en gustaviansk byrå från cirka 1800. Även skivan är målad (marmorerad). Lönnlåda finns också men låsen saknas. Den ropas ut för 4000 kr. Båda byråerna finns på Vätterbygdens Auktionskammare den 17 maj.

Annons


3 Responses to “Byråar”

  1. 1 Helena

    Två vitt skilda möbler. Gillade nog den målade bäst! Häftigt med det marmorerade….. Svårt när du inte ska ha djupare än 40cm!!!! Lycka till i letandet!!;-)

  2. 2 andreas

    möbeln till vänster är formgiven av birger ekman för mjölby intarsia.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s