Galna djur!

22Sep09

Img564

Barn idag samlar på Hallo Kitty-figurer, transformers, riddare etc. Här ovan är 1800-talets samlarfigurer. Då var dock samlarna betydligt äldre och materialet var inte plast utan brons. Eftersom det just i Wien fanns en mängd firmor som framställde dessa miniatyrer, dessutom nästan alltid av väldigt hög kvalitet, har de helt enkelt kommit att kallas just Wienerbronser. Hallands Auktionsverk ropar ut ett antal poster med sådana här Wienerbronser för mellan 2 och 6 000 kr.

Img1198Img823

 

Img758Kanske en lockskål i form av en ägghöna kan vara något? Den är från förra sekelskiftet. Eller en mjölkkanna i form av en ko från Wilhelm Goebel? Man kan även ropa in en såskanna i form av en and från Göteborgs porslinsfabrik i början av 1900-talet. Den kan man komplettera med en karaff i flintgods från Tyskland (1800-talets slut). Allt ropas ut på Hallands Auktionsverk.

Galet, eller hur?!!

Img13

Annons


One Response to “Galna djur!”

  1. Den där välklädda karaffen vill jag bara ha!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s