Ingmar Bergman

23Sep09

Den 28 september har Bukowskis auktionen på Ingmar Bergmans saker. Samlarintresset är antagligen stort. Men jag kan inte sådant. Jag har hört att det tom finns sådana som samlar på kändishem och att intresset är stort för Bergmans fastighet på Fårö. Men för en som inte samlar på kändssaker vet jag inte om det är så intressanta saker. Det är många saker som hör till film och teater som Bergmans priser, medaljer och diplom. Men också filmaffischer och kostymteckningar. I möbelväg är det mycket Carl Malmsten i ljusa träslag. Lite tråkigt tycker jag. Sedan finns det en mängd saker som Bukowskis aldrig skulle ta emot om det inte tillhörde en sådan celebritet. Men auktionen kommer säkert inbringa en vacker slant!

H0220097_object

H0220354_object

Här kommer några saker som jag dock skulle kunna tänka mig att äga. Först porträttet av Irving Penn som jag visat tidigare. det är ju inte fy skam. Det togs 1964 och det är dedicerat på baksidan With greetings and many thanks, Irving Penn. Utropet är 200-300 tkr. Annars är väl reklamaffischen brevid, med utropet 600-800 kr, ungefär vad min kassa tål!

Nedan är en snygg matta. Det är en tät rya, Violetta gul, som är signerad AB MMF BN (AB Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson). Den komponerades 1961 och är 235 x 153 cm. Mycket av möbler och saker som ropas ut är från 1960- och 70 talen känns det som. Utrop 40-50 tkr. Till sist en litografi signerad Edvard Munch 1896. Och den föreställer som alla kan se August Strindberg. Det vore nåt att ha hemma! Bladet har en del skador men ropas ändå ut för 350-450 tkr. Inte illa för en litografi!

H0220050_objectH0220285_object

Annons


No Responses Yet to “Ingmar Bergman”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s