Fotografier

05Okt09

9418388Stockholms stadsauktion ropar 5-6 oktober ut detta fotografi Dive Bomber. Det är förmodligen taget på något tivoli i USA. Kan det vara 40-50-tal? Jag älskar gamla foton, både på stadsvyer och människor. Utropet är 1500 kr. Annars är jag mest nöjd med ett inköp jag gjorde för flera år sedan på en loppis. Då hittade jag ett fotografi av KW Gullers 003med skulpturen Orfeus på Hötorget i blickfånget. Det är väl taget någongång 30-40-tal. Fotot är inte signerat men en liten lapp i högra hörnet säger Gullers Shell Foto. Jag har för mig att jag tyckte det var dyrt. Jag betalade 90 kr för det. Gullers var för övrigt förebilden för fotografen Harry Friberg i Stieg Trenters deckare, om nu någon kommer ihåg dem idag!

Annons


2 Responses to “Fotografier”

  1. Då har vi nåt gemensamt, för jag är också förtjust i fotografier. Skulle jättegärna ha en Krister Strömberg, eller ännu hellre en Cartier-Bresson. Två artister som mina fotografföräldrar verkligen beundrade! Beundran har gått i arv.

  2. Vi kallade Dive Bombers för ”cigarrer” när jag var i slyngelåldern. Jag kommer jag ihåg att dom var ganska otäcka att åka i. En gång blev det fel på maskineriet och vi fick sitta en halvtimme på vägen ner. Jag tror det officiella namnet var Swing-o-plan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s