Nya loppisfynd

04Mar11

Nu leder mina träningspromender bara till loppisar. Kul. Fast det blir lite mycket prylar. Nu har jag t.o.m. köpt vintage-kläder! Det trodde jag aldrig. Fast nu visar jag en del av mina prylfynd. Kläderna kommer kanske vid ett senare tillfälle. Kanske…

Först en vas från Rörstrand, Lummer av Olle Alberius (1926-93). Bilderna visar fram- och baksida. Jag hoppas hitta fler delar. Jag tycker det är en jättesnygg serie men den verkar inte vara speciellt populär. Olle Alberius var på Rörstrand mellan 1963och 1971. Han var därefter på Orrefors och jobbade med glas.

 Sedan har jag flera gånger hållt i den här vasen på Myrorna i Hjorthagen. Nu hade priset sjunkit till 15 kr så jag slog till. En tysk Jasba-vas. Färgerna är lite dova och jag skulle inte ha köpt varken denna eller Lummervasen för några månader sedan. Men det är aldrig för sent att ändra sig.

Idag köpte jag också en lampfot som är som en stock. 30 cm hög i solitt trä (teak) med tjocka glasbitar på. Jag vill härmed tacka min äldsta dotter för att hon bar hem den åt mig. Min rygg med diskbråck klarade inte det. Men jag har väl förstört hennes intresse för loppisar för evigt! Men tillbaka till lampan så tror jag att den kan bli fantastisk med rätt lampskärm. Jag gillar verkligen saker som inte anses vara riktigt god smak. Jag lovar att om några år tycker alla att det är en snygg lampfot!  80 kr fick jag betala. Lite mycket men det är svårt att fynda i Stockholm.

 Hallen förbättrades med Lummervasen som redan är full med småsaker! Brevid en annan loppisvas jag nyligen köpt. Lampan har jag köpt på en loppis i New York.

Nedan är min arbetsplats sedan några månader. Omgiven av nya loppisfynd! Jag hoppas dock kunna börja jobba igen om en vecka. Då kommer det tyvärr bli mindre bloggande!

Annons


One Response to “Nya loppisfynd”

  1. 1 Hilda

    Fina fynd! Och du verkar ha fint hemma! jag önskar att jag också hann springa på loppisar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s