Stig Lindberg

21Okt09

12651359_139296bStig Lindberg var ju en mycket produktiv person under sin levnad (1916-82) och följaktligen finns det många föremål på auktionerna signerade av honom. På Metropol har man t.o.m. en temaauktion Stig Lindberg den 26 oktober. Men som sagt var, vilken auktion man än söker på så finns det nog Stig Lindberg-saker. Han är ju väldigt populär (ett säkert kort) men jag gillar bäst serien Domino som mestadels består av………. askkoppar.  Men ändå…. Så snygg.

Jag har kollat lite på Metropols Temaauktion, Auktionsverkets och Bukowskis Moderna, Auktionskompaniet och Lauritz i jakten på snygga Lindbergsaker. Det var egenligen bara Bukowskis som innehöll några föremål som jag föll för. Auktionen är 27-30 oktober.

IT77693_object5530043_object5530501_object5530103_object1. Tre vaser från Gustavsberg Studio, 1940-50-tal. De är i fajans med målad dekor. Den högsta är 33,5 cm. Utrop 4-6 tkr.

2. En vas ur serien Grazia från Gustavsberg 1949. Den är i stengods med vit carraraglasyr och målad silverdekor med anknytning till väveri. Den bär texten MÖLNLYCKE VÄVERI AKTIEBOLAG 100 ÅR FRÅN KOOPERATIVA FÖRBUNDET 1949. Jo,jo Coop kunde kosta på sig på den tiden….. Höjd 30,5 cm. Utrop 8-10 tkr.

3. Jag kan mycket lite om keramik men denna vas tycker jag är mycket sympatisk. Den är gjord så sent som 1980 på Gustavsberg studio. Höjd 19 cm. Utrop 2-3 tkr. Liknande vaser gjorda på 50-talet blir förstås dyrare!

4. Till sist ett riktigt snyggt soffbord från 1950-talet! Det har en emaljskiva signerad Stig L för Gustavsberg och ett underrede av ek formgivet av David Rosén, Trivaserien, NK. Längden är 107 cm och höjden 50 cm. Utrop 8-10 tkr.

Vill ni se några snygga Lindbergsaker som Metropol bjuder ut så rekommenderar jag att ni besöker Libbys eminenta blogg Femtiotalsjakten. Hon kan och vet allt om femtiotal………… Dessutom är bloggen underhållande.

Annons


2 Responses to “Stig Lindberg”

  1. Serien grazia tycker jag mest om av de saker du visar. Härligt i alla fall med en konstnär vars alster är så kännspaka som Stig Lindbergs. Man känner ju genast igen de flesta av hans grejer.

  2. Snyggt svep! Så jag uppdaterar min länk. Nu är vi korslänkade så det förslår. Klubben för inbördes beundran 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s