Sifon

03Feb11

Sifon är verkligen ett intressant fenomen och man kan faktiskt köpa nytillverkade sådana. De används för att kolsyra drycker. Numera verkar de mest användas för att få fluffig grädde! Så här står det i Wikipedia:

Sodasifonen fylls med vatten eller den vätska som ska kolsyras och sedan skruvas patronen med kolsyra i och vätskan är kolsyrad. Sodasifonen uppfanns 1829 av två fransmän. De var populära under 1920- och 1930-talet, men populariteten sjönk då fler kolsyrade drycker började säljas på flaska och många av de fabriker i Östeuropa som tillverkade sodasifoner förstördes under andra världskriget.

Personligen kopplar jag ihop sifoner med drinkar och Frankrike. Köper man en gammal sifon så är det främst av estetiska skäl (antar jag). Det är då roligast att samla några stycken för bäst effekt (se bilder nedan).

Börja samligen med sifonen på bilden ovan. Den ropas ut på Auktionshuset i Solna den 6 februari med utropet 300 kr.

Annons


One Response to “Sifon”

  1. Antagligen används de mest till att sniffa lustgas. Har en sån till höger, den är mycket roligare än en sodastream. Fungerar dock inte till lustgas.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s