Dalarnas Auktionsbyrå Del 2

05Mar11

Här kommer lite mer kul saker ur morgondagens auktion på Dalarnas Auktionsbyrå.  Temat är här

Roligare Frukost

 

 Först fem tekoppar i gulsvart från Bo Fajans. De är väl från 50/60-talet. Buden är uppe i 200 kr.

På bilden ovan ett parti frukostdelar där jag gillar de 4 äggkopparna i teak bäst men även ostkupan är fin. Även om det bara får plats en rund ost i den. Kaffepannan har också en fin design i all sin enkelhet. Buden uppgår nu till 125 kr.

 Här är kaffekoppar också! 6 koppar med fat i röd plast och glas. Väldigt snygga från Melitta. Den glada karotten är från Rörstrand och leksaken från Brio. Buden är på 100 kr.


Två av de populära Erik Kold burkarna ropas ut. KAFFE och BULLAR 🙂 Tre skålar från Gustavsberg i ornaminplast formgivna av Stig Lindberg. Högsta bud just nu är 100 kr. OBS jag tror att de med rött mönster heter Balett och den med blått Blue.

Med ett frukosttema som det här så kan jag inte låta bli att visa den här tekannan också. Den ropas ut på Metropol med avslut den 7 mars. Den heter Pop och är designad av Inger Persson för Rörstrand 1968. En sådan fast vit gav jag min mamma för många år sedan. Den var rätt dyr då, typ 300 kr. Buden på Metropol ligger på 950 kr just nu. Fast jag tror att en gul är dyrare än en vit.

Annons


4 Responses to “Dalarnas Auktionsbyrå Del 2”

  1. 1 Svefan

    Gillar din blogg skarpt. Följer deb varje dag och blir alltid lika förundrad över att det som jag köpte igår, känns det som, redan blivit antikviteter.

  2. 2 Hilda

    Jag vill ha allt! 🙂

  3. Ja du plockar verkligen fram gobitarna, så snyggt.

  4. 4 Linda

    Åh, Bo Fajans-kopparna är så läckra! Synd att jag inte hann se det här inlägget i tid, fast kanske bra ändå med tanke på att de slutade på 1000kr. Jag behöver ju egentligen inte fler koppar, men jag vet inte om jag hade kunnat låta bli…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s