Dalarnas Auktionsbyrå del 1

05Mar11

Dalarnas Auktionsbyrå har auktion i morgon men man kan också lägga bud online. Jag hittade en hel del trevligt i deras katalog. Här kommer ett smakprov.


En grymt cool räv från Nittsjö i glaserat lergods. Formgiven av  Thomas Hellström och den är 19 cm hög. Tyvärr har buden redan sprungit upp i 750 kr.

Brevid en väckarklocka från Frankrike med en känd seriefigur på, Kalle Anka. Som för övrigt mina barn knappt vet vad det är för nånting. Nu är det annat som gäller, typ Super Mario (där särskilt Super Mario Mushroom är snygg). Väckarklockan är från 50-60-talet och är 12 cm hög. Buden är uppe i 175 kr.

Ett par stolar från 50-talet s0m man ser då och då. De är designade av Bengt Åkerblom som var särkilt intresserad av sittkomfort och anses ha uppfunnit stödet för svanken, Åkerblomskurvan. Den ser vi dock inget av här utan stolarna är svartlackade med gul plastrygg och guld/svart klädsel. Inga bud ännu.

Brevid en snäckskalslampa som jag inte alls har gillat förut men nu börjar de kännas så rätt! Den är 47 cm hög och budet är uppe i 225 kr.

Till sist ett parti med textilier från 50/60-talet som ser intressanta ut. Det är gardiner etc. Inga bud lagda än. Textilier var för några månader sedan det sista jag skulle bry mig i men efter att ha följt allehanda trevliga bloggar om retrotextilier så är jag också fast! Men jag hinner aldrig sy (även om jag faktiskt kan en del, mamma var textillärare innan pensioneringen).

Mer kommer från auktionen senare!

Annons


4 Responses to “Dalarnas Auktionsbyrå del 1”

  1. 1 Linda

    Räven är så söt! Vet att Maria med bloggen En omaka kaffekopp köpte en rävmamma med söt unge (http://enomakakaffekopp.blogspot.com/2011/01/ahhh-underbara-sma-djur.html) för ett tag sedan, den där Thomas kan helt klart göra underbara rävar. 🙂

  2. Tygerna, jag hinner aldrig med idag såg jag detta.

  3. 3 Gert

    Vet du slutpriset på snäckskalslampan? Jag har en exakt likadan!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s