Fler av veckans fynd

06Mar11

Här kommer lite fler av min veckas små loppisfynd.

En assiett Bungalow av Wihelm Kåge för Gustavsberg. Passar till mina kaffekoppar i grå/gul/svart. Bungalow tillverkades 1930-39. Fanns ett tag i grönt också.

Brevid ett keramiskt grytunderlägg på mäsingsställning. Tyskt förstås. Det har en viss charm och formspråket är tydligt 50-tal. Kan man ju säga 🙂

Bordständare från Upsala-Ekeby för något företag. Upsala Sparbank kanske. 1796-1976. På undersidan står stämplat UE Sweden Givare:  Eric Åberg. Den här gillar jag verkligen och den funkar fortfarande. Fynd för 5 kr. Mina barn hade inte en susning om vad det var för något. Det är ju en enorm framgång att rökning inomhus är an absolute no no och att formgivna askkoppar och tändare är historia! Och därför kommer att bli kult och stiga i pris om några år. Jag lovar!

Till sist två teakbrickor. Den avlånga är en tunn från Silva och den andra är från Karl Holmberg, Götene. När jag nu tänker på det så köpte jag en till teakbricka från Karl Holmberg. En avlång. Jag har glömt att fotografera den.

Fler fynd kommer! 🙂 Men jag måste säga att Stockholm är ingen lätt stad att fynda i.

Annons


One Response to “Fler av veckans fynd”

  1. 1 Benny

    Bungalow är fin, jag har haft en del tallrikar i servisen, sålde som smör smälter i solsken 🙂

    Om du kommer ihåg för några år sen fanns det en butik i Stockholm som hette Bungalow, namnet kom från denna servisen 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s