Keramik på bussen

08Maj11

Ja det är jag som sitter på bussen från landet. Bilen är full av barnen och en av deras kompisar så jag fick ta bussen. När ska vi skaffa 7-sitsig bil?! Men dagens teknik är ju fantastisk. Tänk att kunna blogga på resan!

4 burkar av Marianne Westman för Rörstrand. Jag tror inte det är allra vanligaste sorten. Auktionshuset har dessutom lyckats lägga utropet under ”Nysilver” så alla kanske inte ser de fina burkarna. Högsta bud just nu är 450 kr.

Golvvas Paprika av Anna-Lisa Thomson för Upsala-Ekeby. Producerades mellan 1948 och 1964. Den här har höjden 52 cm och högsta bud just nu är 650 kr.

Brevid en chamottevas ”igelkottsvas” av Gunnar Nylund för Rörstrand. Svårt att säga vilken färg det är utifrån bilden. Ingen har lagt bud än på den 21 cm höga vasen men utropet är 500 kr.

Till sist en lampfot Pop av Inger Persson för Rörstrand i orange. Den gillar jag jättemycket men det eviga problemet att skaffa en passande lampskärm lägger lite sordin på stämningen. Utropet är 500 kr men ingen har lagt bud än.

Allt ropar ut på Göteborgs Auktionsverk den 12 maj.

Pust, jag hann innan batteriet tog slut!

Annons


4 Responses to “Keramik på bussen”

  1. Det är så himla härligt att läsa dina inlägg. Ett perfekt sätt att veta vad som finns där ute och vad man dessutom har chans att lägga vantarna på. Jag är (oftast) inte så bra på att kommentera men jag känner att det är dags att berätta hur trevlig din blogg är 🙂

  2. Jag skulle vilja lägga bud på alltihopa, du gör grundjobbet åt oss, tack. Har du börjat jobba än?

  3. 3 Linda

    Synd för dig att du åkte på att ta bussen, men bra för oss som fick det här intressanta inlägget! 🙂 Jag är också sugen på allt, men mest Paprika-vasen tror jag.

    • Tack Linda, Brittmari och Lova! Kul att någon tycker att det är bra!

      Brittmari: Jag började jobba för någon månad sedan och är sedan denna vecka uppe på 100%. Fortfarande får jag taxiskjuts till jobbet. Men visst är ryggen mycket bättre!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s