Kaffepannor

21Jul11

Nämnde för svärmor att jag tycker att kokkaffe är gott. Då gick hon och hämtade två kaffepannor som hon förärade mig. Svärföräldrarna längtar inte efter att stå och passa kokkaffe på spisen. Som ändå på något mystiskt sätt alltid kokade över när man råkade slappna av för en sekund. Den ena är ur serien Hollywood för Nilsjohan. Om någon vet vem som designat den får ni gärna höra av er!

Den andra kannan är helt fantastisk. Den har tillhört min mans farmor och farfar. Den är formgiven av Kaj Franck för Finel Arabia. Den gjordes i flera färger. Snygg va?! Återstår att se om man verkligen kommer att koka kaffe 😉

Måste bara visa en svampskål i emalj också i design av Kaj Franck för Finel Arabia. Den skulle jag gärna ge svärmor i present för hon älskar allt som har med svamp att göra. Men jag har aldrig sett skålen i verkligheten.

Annons


3 Responses to “Kaffepannor”

  1. åh, svampskålen var ju riktigt fin! en sån ska jag spana efter.

  2. Vad kul med infon om kaffekannan, vi har en likadan här! Vet du vilket år den började tillverkas?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s