Småfynd

23Aug11

Ibland känner jag att jag ska aldrig köpa något mer. Det får inte plats hemma. Men så helt plötsligt har man glömt bort det och galopperar iväg till nån loppis. Det är ju så KUL! I helgen var jag och min dotter Edith iväg på vår sedvanliga loppis.

Edith gjorde ett fynd för 3 kr. Ett fat märkt Carrera Gustavsberg. Visserligen ganska litet men ändå……….Carrera är väl själva glasyren och inte namnet på serien, eller?

Själv kunde jag inte motstå denns burk från Upsala-Ekeby Gefle. Serien heter Skimra. Glasyren är helt fantastiskt fin. Men det är inget jag kommer att börja samla på. Ibland gör man bara impulsköp helt enkelt.

Den här boken hämtade jag ut på posten idag. Ska bli intressant att läsa. Den har jag köpt på antikvariat.net. Nätförsäljning av gamla böcker. Priset + porto är det som gäller. Inget fynd men ibland kan man inte vänta på att saker och ting ska dyka upp på loppis.

Annons


5 Responses to “Småfynd”

  1. /www.bokborsen.se är också bra om man letar beg böcker.

  2. Spännande med boken, den gula är så vacker.

  3. Tror att Kåge har gjort Gustavsbergaren.

  4. cararra är ju en slags marmor, serien heter cararra och förekommer i vit matt utförande och ibland bemålad. wilhelm kåge är upphovsman.

    stålhane-boken köpte jag på bokrean i år! den är mycket trevlig, så mycket nöje med den!

  5. Carrera-fatet var ett kanonfynd tycker jag! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s