Mona Morales-Schildt

26Aug11

Stockholms Auktionsverk har äntligen börjat med nätauktioner. Det är Stadsauktion som började igår. De bedömde tiden som mogen för att starta nätauktioner. Jag skulle säga bättre sent än aldrig……..

Här är iallafall några objekt som ropas ut av min nya favvodesigner Mona Morales-Schildt.

Är de inte fantastiskt snygga, dessa Ventanavaser??!!! Här får man tre på en gång! De är gjorda på Kosta och utropet är 6000 kr (5 sep). Lite över min budget tyvärr.

Tre läckra rumssmycken, också från Kosta med utropet 2000 kr (8 sep).

Två fantastiska äggformade glasskulpturer och en flakong med propp har utropet 3000 kr (13 sep).

Mona Morales-Schildt (1908-99) utbildade sig vid Högre Konstindustriella Skolan i Stockholm och därefter vid affischkonstnären Paul Colins reklam- och målarskola i Paris. Hon var verksam både på Gustavsberg och Arabia innan hon 1958 började på Kosta glasbruk. Där var hon, tillsammans med Tyra Lundgren, en av de två första kvinnliga konstnärerna. Hon är mest känd för den exklusiva glasserien Ventana (fönster på italienska). Det är tunga glaspjäser med inneslutna färglager. Ventana-serien påbörjades 1959 och inspirerades av den venetianske glaskonstnären Paolo Venini  som Morales-Schildt hade praktiserat för. Hon var vid Kosta till 1971.

Annons


3 Responses to “Mona Morales-Schildt”

  1. Bara att hålla med så otroligt vackert.

  2. Ja, rackarns så snyggt. Vill tipsa om MMS:s make Göran Schildts böcker om deras båtfärder i Medelhavet och på Nilen under sent 1940-tal och 1950-tal. Fantastiska reseskildringar från efterkrigs-Europa. Där fick hon inspiration till en del av sin glaskonst.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s