Höstmys

08Okt11

Är just nu på landet och eldar och plockar svamp och sånt man gör en hösthelg. Just nu placerad i en skön fåtölj på övervåningen med ljus tända och tekoppen inom räckhåll. Vinden viner ute och barnens skratt på avstånd när de spelar Wii. Ska snart ta fram nya numret av tidningen Retro och dräggla över allt fint som finns.

Har också kollat av vad Metropol erbjuder på måndag den 10 oktober. Det var några saker som jag verkligen skulle vilja ha men eftersom jag inte hinner kolla på dem (lajv)  så får det vara.

Det här teakbordet är så snyggt. Det är ett soffbord och diametern är 110 cm så det är lite för stort för vårt avlånga vardagsrum. Tyvärr. Annars hade jag garanterat slagit till! Formgivare heter Karl Erik Ekselius för JOC Vetlanda. Han var formgivaren på modet i Sverige runt 60-talet men röner numera inte samma status. Konstigt nog. Någon har iallafall bjudit 750 kr.

De här teakfåtöljerna med snörmakerier skulle jag också kunna tänka mig. Vi behöver verkligen två fåtöljer i den här stilen. Men här ser ju inte snörmakerierna ut att vara i toppform så jag avstår. Högsta bud just nu är 2500 kr.

Liten fin vas. 9 cm. På bild ser den ju väldigt tjusig ut. Det är från Gustavsbergs Studio. Formgivare: Stig Lindberg. Just nu är nån villig att betala 500 kr för den.

Förresten nu kan jag kommentera på Blogspot-bloggarna igen tack vare Allt det gamla goda som tipsade mig att använda Mozilla Firefox. Tack det känns bra 🙂

Annons


4 Responses to “Höstmys”

 1. 1 monica lindström

  Det låter ,som om ni har det fint på landet, vilket glädjer oss.
  Var idag och tittade på Caroline af Ugglas tavlor. Lika häftga, som hon.
  Hälsningar från Monica och Tore

 2. varsågod, det tackar vi eli på femtiotalsjakten för! annars hade jag också suttit och varit frustrerad över att inte kunnat kommentera.

  fasen vilket snyggt teakbord, det på benställningen! det hade man gärna haft tillsammans med några sjuan/myran/grand prix stolar..

 3. Ekseliusbordet är stillsamt snyggt. Såg en soffa av honom hos Bacchus härförleden som också var litet stillsam så där. Kanske dags för revival?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s