Retrobelysning

10Okt11

Stadsaktion (Stockholms Auktionsverk SAV) och Bukowskis Market (BM) bjuder ut en hel del snygg retrobelysning de närmaste dagarna.

En glad gul Bumling från Ateljé Lyktan. Högsta bud just nu 550 kr (SAV 13 okt).

Två bordslampor i mässing. Mycket trendig modell! Från 60-70-talet. Nån är beredd att betala 1000 kr (SAV 12 okt). Problemet är som vanligt att hitta schyssta skärmar.

Här är inte skärmarna ett problem. Skönt också att det är två av varje! De är från Luxus och designade av Uno & Östen Kristiansson. De första heter Raketen och buden är uppe i 300 kr (BM 19 okt) och för de andra supersnygga är buden uppe i 1500 kr (SAV 12 okt).

Snygg lampa från Markaryd i design av Hans-Agne Jakobsson. Budet är uppe i 1100 kr (BM 11 okt).

Den sista lampan är från Orrefors/Fagerhult och består av 180 glascylindrar på stålstomme. Den har  30 ljuskällor. Sjäva lampan är 85 cm hög. Pendel tillkommer. Buden är nu uppe i 21 tkr (BM 17 okt). Lite ovanför min budget 🙂 Men den är snygg!

Annons


2 Responses to “Retrobelysning”

  1. oj oj oj vilken kavalkad! jag älskar hans agne jacobsson-lampan där längst ner. där jag jobbade tidigare hängde sådana, fast stora kronor med säkert 10 kupor, i trapphuset. jag tittade längtande på dem varje dag. de hade rökfärgade kupor istället för lila, som på din bild.
    den där du visar överst, med mässingskulor ovanpå varann har jag en! och det är som du säger, ett problem att hitta skärm som passar. det tar några loppisrundor, det..

  2. Så läckra lampor, den längst ner till höger har jag en liknande på landet, Tänkte den skulle få växa in så småningom, har egentligen inte tyckt om den men den lyser upp bra. De små med teak ben är så söta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s