Kvalitetsretro!

04Dec11

Har varit på ännu ett trevligt glöggkalas. Mysigt. Nu har jag kollat igenom katalogen för kvalitetsauktionen på Uppsala Auktionskammare 6-8 december. Den moderna delen alltså. Bukowskis och Stockholms Auktionsverk har också kvalitetsauktioner ungefär samtidigt men det är bara klassiska saker som säljs där.

Ett komplett vardagsrumsmöblemang som utropas för 12-15 tkr. Mindre bruksslitage bara. Man får mycket för pengarna! Möbelgruppen heter Minerva och består av soffa i två delar, hörnbord samt soffbord. Träslaget är mahogny och klädseln är grön (verkar dock inte vara svår att klä om).  Formgivarna heter Peter Hvidt och Orla Møllgaard Nielsen.

Fina fåtöljer i teak av Axel Larsson (1898-1975). Utrop 6-8 tkr.

Ett matsalsmöblemang i art deco med bord , 4 stolar samt sideboard. Ser ganska fint med de svärtade detaljerna men tyget på stolarna känns ju inte som någon höjdare. Något mer strikt o sobert skulle jag ha valt. Utrop 8-10 tkr.

Två tavlor i min smak! Den första heter Les Arlequins av italienaren Gino Severini(1883-1966). Det är en signerad färglitografi 171/175 med bildmåttet 65 x 50 cm. Utrop 8-10 tkr.

Den andra är av fransmannen Victor Vasarely (1908-97). Den heter Elbrouz. Signerad, daterad och betitlad a tergo Vasarely 1957. Tekniken är tempera på papper och måtten är ca 51 x 34 cm. Proveniens: Förvärvad av nuvarande ägares familj direkt från konstnären. De ni! Utropet är ouppnåliga 175-200 tkr.

Annons


2 Responses to “Kvalitetsretro!”

  1. det där kompletta vardagsrummet hade man inte tackat nej till.. förresten, snöar det på din blogg eller är jag för trött? haha!

  2. Teakfåtöljerna var något alldeles extra! Fast jag undrar hur bekväma de är…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s