Jordnära keramik

07Dec11

I senaste Elle Interiör skriver man att Keramik med spår av mänsklig hand är trendigast just nu. Vill man skapa stilen så finns det oändliga möjligheter att fynda på loppisar. Det brukar vara riktigt billigt. Här är några tips från Bukowskis Market.

Först en stengodsvas av Berndt Friberg 1972 (ca 18 cm) som ropas ut 11 december. Högsta bud just nu 2300 kr.Två vaser (unikat) av Carl Harry Stålhane för Rörstrand. De är signerade och daterade -64 resp -66. Höjd 24-25 cm. Högsta bud 2400 kr (11 dec).En golvvas från Andersson&Johansson i Höganäs har ett bud på 300 kr (11 dec).Sista vasen är av Stig Lindberg för Gustavsberg 1970. Inget bud ännu men utropet är 3000 kr (14 dec).Det känns verkligen 70-tal med murriga färger, stråtapeter och träpanelade gillestugor.  Inget för mig men man kan säkert göra nåt kul av det….. Som sagt var nöjer man sig med anonyma vaser på loppis så kommer man oftast riktigt billigt undan. I alla fall i den här färgskalan.

Annons


One Response to “Jordnära keramik”

  1. Ja man undrar ju när de murriga 70-talet kommer tillbaka på riktigt. Billigt nog är det på loppis, men jag har inte köpt på mig eftersom jag inte kan låta bli att köpa på mig det jag verkligen vill ha istället, och som förstås är dyrare. Dvs färgglatt.. Och lite äldre


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s