Lauritz.com

23Jun12

Har kollat lite i Lauritz.com kataloger. Lauritz har ju showroom tillfälligtvis  i den nya innerstadsgallerian i Stockholm, MOOD.  Förmodligen i en lokal som man ännu inte lyckats hyra ut till någon butik som betalar bra. Lauritz har sannolikt fått en schysst deal för att fylla ut lokalen så att det händer något överallt i gallerian. Det får inte verka dött någonstans.

Här är några trevliga saker som man kan ropa in:

En grön skön bordslampa i målad metall och glas från 60/70-talet. För ovanlighetens skull med lampskärmen i behåll 🙂 Väldigt pigg och man måste bjuda minst 300 kr för att få vara med. Auktionen avslutas 27 juni.

En typisk Lars Norrman litografi. Lite mer vågad kanske. Blir definitivt ett blickfång på väggen. Den passar dock bara dem som gillar typ kitsch. Nästa budsteg är 325 kr och auktionen går ut 26 juni.

Gamla porslinsserviser är nästan helt osäljbara nu för tiden. Denna är dock ändå relativt populär med trevligt mönster som har en härligt blå färg. Passar bra som sommarservis! Den är från Gustavsberg och heter Rococo. Tillverkades 1890-1910. Det är ca 70 delar och nästa budsteg är 775 kr. Alltså delarna kostar ca 10 kr st! Det kan inte bli mycket billigare. Auktionen avslutas 25 juni.

Här är också trevliga bordslampor. Ett par. Dock utan originalskärmar. De är i keramik som är glaserad i guld- och kopparfärg. De kan bli mycket snygga med rätt skärmar. Nästa möjliga bud är 375 kr och auktionen avslutas 25 juni.

Till sist fyra stolar av Arne Jacobsen. Myran i teak. Snyggt! Tidig modell utförd med 3 ben och tillverkad av Fritz Hansen i början på 1950-talet.  Ryggarna hela och intakta. Ni vet väl att det är inte helt ovanligt att de är brutna just där ryggen är som smalast. Det är därför alltid viktigt att känna på en stol innan man köper den. Blev du sugen på att köpa just dessa så är nästa budsteg 4500 kr och auktionen går ut den 27 juni. OBS det är lite vingligt att sitta på en trebent stol. Absolut inget för småbarn 🙂

Annons


2 Responses to “Lauritz.com”

  1. 1 Gila

    Lampan med blommig skärm! I like!

  2. Lampskärmen och lampan är ju helt underbara.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s