Fina retromöbler

09Jul12

Har inte visat så mycket möbler på bloggen på senaste tiden. Det är oftast inte helt lätt att hitta några snygga som dessutom inte är alltför slitna. Kollade på utbudet av möbler på Bukowskis Market. Det fanns tyvärr inga teakfåtöljer till mig men däremot det här:

Ett schysst rullbord i orange plast från Norge. Design Nils J Tvengsberg, Norplasta. Högsta bud just nu är 716 kr men skynda på för auktionen går ut ikväll.

Svart skinnsoffa från finska Asko. Benen är av jakaranda och längden är ca 225 cm. Vill ha en svart skinnsoffa men har inte övertygat maken om det. Än. Högsta bud just nu är 3000 kr (10 juli).

En snygg fåtölj plastfåtölj med löstagbar ullklädsel i rött från Dux. Den heter Galaxy och formgavs 1971 av Alf Svensson & Yngvar Sandström.  Högsta bud just nu är 600 kr (12 juli).

Fyra caféstolar i målad metall från 50/60-talet med grym form! Kommer från Järnums Slöjdfabrik. Någon har bjudit 700 kr (13 juli).

Ett par lite äldre modell på trädgårdsstolar. Befriande omålade! Dessa skulle jag vilja ha! De är klassiker från Grytöl. Högsta bud just nu 500 kr (13 juli).

Ett par väldigt snygga fåtöljer klädda med rött skinn. Det kan vara 50/60-tal. Fett snygg form! Någon har bjudit 650 kr (15 juli).

En av Ikeas mest lyckade produkter. Bordet Lövet formgivet av Gillis Lundgren1955. Här i jakaranda. Högsta bud just nu är 1700 kr vilket är betydligt mer än det kostade vid tiden. Auktionen går ut 12 juli.

Mycket speciell möbel från 40-talet. Tala om conversation piece! Nästan en parodi på 40-talsfåtölj. Helt otrolig. Älskar den 🙂  Den verkar dessutom välhållen. Högsta bud just nu 500 kr (16 juli).

Annons


5 Responses to “Fina retromöbler”

  1. 1 eli

    Jag vill ha allt i inlägget utom skinnsoffan och den orangea norrmannen. Så snygga möbler!!!

  2. Hm, mycket fint det oranga bordet skulle passa här men den där fåtöljen ska jag hålla ett öga på 🙂 Tack för tipsen och inlägget!

  3. Den vita fotöljen är ju hur grym som helst. Undra vad den kommer att sluta på.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s