Keramikauktion

17Jul12

Den 29 juli är det keramikauktion på Helsingborgs Auktionsverk. Visning och auktion sker passande nog på Höganäs museum.   Mycket grejer från Höganäs såklart. Högsta bud just nu inom parentes. Här är ett Höganäsexempel:

En klassisk Höganäsprodukt! Ett ballongkrus på hela 20 liter med den klassiska saltglasyren. (350 kr)

Ståtlig vas av Gunnar Nylund från Rörstrand. Den är i stengods med den sköna harpälsglasyren och höjden är 35 cm. (300 kr)

Åke Holm (1900-80) är rikligt representerad på auktionen och representeras här av detta fina flickhuvud. (500 kr).

Keramikern och skulptören Åke Holm startade en egen verkstad 1928 efter att ha arbetat på Höganäsbolaget sedan 1915. Han gjorde sig först känd genom de s.k. Kullatrollen som såldes som souvenirer i ett 50-tal olika modeller. Sedan gjorde han såväl monumentala och mindre konstverk som prydnads- och bruksgods som krukor, fat och skålar i olika glasyrer. Uttrycksfull figur av Lisa Larson. Flicka i blåst, signerad Lisa L. (3000 kr)

Den snygga golvvasen Spiral av Ingrid Atterberg från Upsala-Ekeby. 56 cm hög. (350 kr). Pinsamt nog så har man i katalogen uppgivit Mari Simmulson som formgivare. Inte bra när man anordnar en keramikauktion!

En fajansfigurin av Ursula Printz, Flicka friserar håret. Den är från Gustavsbergs Studio och signerad Printz Gustavsberg samt studiohanden. (100 kr).
Annons


3 Responses to “Keramikauktion”

  1. Skämmnigt att de inte har koll på vem som gjort vad. Upplyser du dom? 🙂

  2. Hur skriver jag??
    Skämmigt skulle det vara, om det nu är ett ord…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s