Van Daalen Keramik

27Aug12

Visade nyligen ett vindsfynd som jag undrade vad det var för något. Nu har ihärdiga läsaren Ami hittat svaret åt mig. Tack så jättemycket!

Den är från tyska  Van Daalen Keramik. Se bilden nedan. Min vas står nere i högra hörnet fast i svart-gult. Nu när jag ser hela samlingen så måste man ju börja samla! Eller hur? Så läckert 🙂

Under 50-talet producerade Van Daalen Keramik en rad osymmetriska vaser och kannor.  Två färgkombinationer kan sägas vara karaktäristiska för manufakturen: den svart-gula och den svart-vita. Formgivaren bakom dessa produkter  heter Friedrich Düpmann. Düpmann kom till manufakturen 1952 och stannade bara där i drygt ett år. Trots sin korta anställningsperiod var det hans modeller och formspråk som kom att utgöra Van Daalens signum.  Manufakturen låg några mil från Stuttgart. Infon är hämtad från Tysk retroblogg.

Här kommer lite bilder jag hittade på nätet.

Ett nytt samlingsområde är fött 🙂 Hittade prisuppgifter på typ 25-35 euro. Inte så farligt. De kan bli tuffa att hitta i Sverige men jakten har börjat!

Annons


9 Responses to “Van Daalen Keramik”

  1. 1 E-loppis

    Kul… och en utmärkt serie att börja samla på. Lycka till! Jag köpte faktiskt min lilla vas när jag var i Sverige…
    E-loppis/tysk retroblogg

  2. Vilket fantastiskt formspråk! Jag förstår om du vill samla på serien. Det går säkert att fynda delar på e-bay och liknande sajter 🙂

  3. Så snyggt.

  4. 8 ami

    VAD GLAD JAG BLIR:)::)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s