Contemporary

07Maj13

De fina auktionshusen kallar sina typ samtida auktioner ”contemporary”. Där är föremålen från typ 50-talet och framåt. I alla fall på Bukowskis som har auktion den 14 maj. Där finna alla möbelklassiker du kan tänka dig. Titta gärna i katalogen! Har tagit lite mer ovanliga saker ur katalogen som smakprov.

8649006_bukobjectEn barnsäng av Aino Aalto. Det är sällan man ser något av henne. Hon var ju formgivare liksom sin mer kände man Alvar. Men hon fick väl stå tillbaka som brukligt var på den tiden. Den är sannolikt från 40-talet och i plywood. Man undrar ju lite om denna produkt uppfyller kraven på barnsäkerhet men den passar perfekt för de funkisinspirerade föräldrar som sätter form före funktion. Utrop 4-6000 kr.
8630985_bukobject
Ett sideboard att dö för! Designat av Ib Kofod Larsen för Säffle Möbelfabrik. Träslaget är palisander och titta på fronten, det är en och samma stock! Vilken fantastisk ådring. Längden är 244 cm. En 30-40000 pix förväntas man punga ut med om man vill ha möbeln i fråga.8640636_bukobjectVäldigt snygg golvlampa av den numera mer och mer uppmärksammade svenska formgivaren Greta Magnusson Grossman. Tänk att hon varit så totalt bortglömd i designlitteraturen. Kan det vara för att hon är kvinna? Armaturen är märkt G-10 och från Bergboms i Malmö. Vill ha! Utrop 10-12000 kr.
8648845_bukobjectDet här var väl en snygg takarmatur!!! Den hade jag absolut budat på när vårt vardagsrum gick i rött och orange. Nu har det lyckats bli en sober och dov färgskala där. Hur nu det gick till?! Man måste väl förnya sig antar jag. Den här lampan i alla fall är italiensk naturligtvis och formgivaren heter Vistosi Vetreria (eller är det företaget?) Hur som helst ringer det inga klockor. Utrop 6-8000 kr.
 

Annons


3 Responses to “Contemporary”

  1. Lampan, säger bara det. Oj så fin.

  2. Det er nok navnet på fabrikken, vetreria betyr glassverk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s