Nutida

08Maj13

Visade igår föremål ur Bukowskis samtida auktion. Idag kommer turen till Stockholms Auktionsverks Nutida som går av stapeln den 15 maj. Många designklassiker, fotokonst och samtida konst finns i katalogen. Här är några smakprov.
7Arne Jacobsens möbler dominerar förstås på en samtida auktion. Här är stolen Grand Prix som han designade 1955. Träslaget är teak förstås. Skulle absolut inte ha något emot att ha dem! Varför har man inte fler hem att inreda?!!! Utropet ligger på 18-20 tkr. Och följdfrågan är förstås: Varför har man inte mer pengar?!!! 🙂
8_2Om man har Grand Prix-stolarna så är det inget måste att köpa Grand Prix-bordet men snyggt är det ju och det skulle bli en stilren helhet! Perfekt för det lilla köket. Utrop 10-12 tkr.53Mera teak! Är det inte lustigt att Ikea dyker upp på kvalitetsauktionerna?!! Det här är sideboardet Tema av Gillis Lundgren (tror jag iallafall,  i auktionskatalogen står det att det heter Forum och ingen formgivare nämns. Vad tror ni om saken?) . Det formgavs 1955 och fanns med i Ikeakatalogen från 1956. Utrop 4-6 tkr. Så snyggt att man vill gråta…..
54Denna snygga grupp med vaser från Gullakruf skulle jag verkligen inte ha något emot. Ordentlig storlek också, 65-82 cm. Fantastiskt dekorativa. Färgerna är bara så bra. Formgivare är den mångsidige Arthur Percy. Utrop 4-5 tkr.

52

Trevliga fåtöljen Arabesk med det snygga originaltyget kvar. Folke Jansson formgav den 1955 för möbelmässan i Göteborg 1955. Fåtöljen togs upp igen i produktion 1999 så den finns att köpa men inte med den här grymma klädseln. Utrop 10-12 tkr.

158Måste bara visa detta allt annat än uppiggande foto också. Love it! Fotografen heter Lars Tunbjörk och motivet är torget i Avesta. Förutom att man kan fundera mycket kring motivet och begrunda denna urdeppighet så är  själva kompositionen också helt fantastisk! Utrop 15-20 tkr.

Annons


2 Responses to “Nutida”

  1. 1 Per

    Lars Tunbjörks fotografi är ju en pastisch på Edward Hoppers målning ”Nighthawks”. /Per


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s