Håll reda på tiden!

24Mar09

Det gör man inte med dessa klockor för man glömmer nämligen att dra upp dem. Det är nackdelen med äldre ur. Man är så van vid batteridrift. Klockorna kan ju vara snygga ändå. Själv har jag i alla fall två gamla klockor som inte fungerar bara för att de är snygga. Och de visar tiden rätt två gånger per dygn! Det är fullt tillräckligt.

91

Uret på bilden är ett bordsur i art deco i trä/krom. Det är tillverkat av Junghans som är ett tyskt företag som började tillverka klockor och militärmateriel 1861. Vid förra sekelskiftet var Junghans störst i världen med en produktion av tre miljoner klockor årligen. Företaget producerar fortfarande klockor. Det här ganska läckra bordsuret är ca 40 cm långt och ca 25 cm högt. Utropet är 3000 kr.

Nedan är ytterligare en väggklocka i art deco tillverkat av just Junghans. Det är 40×40 cm och ropas ut för 800 kr. Brevid är en japansk bordsklocka i plast/krom som är 19 cm hög. Den är så cool. Det är svårt att gissa åldern men det är lite 70-talsstil. Den ropas ut för 1000 kr. Klockorna ropas ut på Ingelmarks den 28 mars.

92157

Annons


No Responses Yet to “Håll reda på tiden!”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s