Snygg inredning

01Apr09

img_0099_objectDet här matbordet med stolar är väl snyggt?!!! Stolarna är formgivna 1956 av Yngve Ekström (1913-1988) för Gemla Fabrikers AB. De heter ”Gracell”. Bordet är mer osäkert men kan också vara formgivet av Yngve Ekström. Han är för övrigt en av våra mest kända möbeldesigners och hans kanske mest kända thumbnailprodukt, som fortfarande tillverkas, är fåtöljen Lamino. Han var också med och startade möbelföretaget Swedese. En utställning med hans möbler visas på Smålands Konstarkiv i Värnamo fram till den 6 april för er som har vägarna förbi.

img_0059_object

Detta sideboard kan också möjligen vara designat av Yngve Ekström och blir fint tillammans med matsalsgruppen. Matsalsgruppen ropas ut för 1600 kr liksom sideboardet. Allt finns på Auktionskompaniet i Göteborg den 6 april.

Annons


3 Responses to “Snygg inredning”

  1. 1 Sara

    Jag tycker också hemskt mycket om Yngwe Ekströms design. Lustigt nog har jag också publicerat ett inlägg med anknytning till honom idag, dock om hans Arka som är en av mina favoritmöbler. Matbordet med stolar var jättefint, likaså side-boardet. Konstigt nog är Lamino ingen favorit för mig.

    • Hej jag håller med dig. Han har gjort jättemycket fint men just Lamino känns helt enket tråkig.

  2. Skulle LÄTT kunna ta mig an såväl matsalsbordet som sideboarden!!! Jättesnygga!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s