Bord

06Apr09

Det börjar lugna ner sig på auktionsfronten. Dels är det snart påsk och dels laddar alla för de stora kvalitetsauktionerna som kommer i slutet av april. I helgen lyckades jag smita iväg till visningen av Stockholms Auktonsverks stadsauktion. Det var inspirerande och jag la bud på tre saker. Imorgon får ni veta resultatet. Till dess så kan ni kolla på lite olika bord som är till salu på Sikö Auktioner.

4061_11

Först ett märkligt soffbord från 1970-talet med ringmönstard yta. Varken mått, skick eller material framgår av den obefintliga beskrivningen, vilket är konstigt då det är nätauktioner. Jag skulle iallafall vilja se bordet för det kan vara riktigt häftigt. Eller inte. Det ropas ut för 200 kr. Inga bud finns än och auktionen löper ut den 9 mars.

Nedan är ett pelarbord med metallben. Jag antar att det har matbordshöjd. Diametern är 90 cm. Skivan är ju inte jättesnygg men den skulle kunna målas om eller bytas ut. Utropet är 400 kr men budnivån ligger för närvarande på blygsamma 80 kr. Brevid ett avlastningsbord i teak med snygga former. Längden är 1,4 m och bredden 45 cm. Höjden är ej angiven. Här har buden passerat utropet på 500 kr och är nu på 550 kr. Auktionen för de båda sistnämnda borden avslutas den 10 april.

4105_114102_1

Annons


2 Responses to “Bord”

  1. Det översta bordet såg mystiskt ut… Nästan lite keramikkänsla över ytan… Har aldrig sett nåt liknande. Ett och annat kakelbeklätt bord har man ju råkat på däremot. Avlastningsbordet var riktigt fint. Synd bara att inte alla mått anges fullt ut.

    • Kan det inte vara metall. Hade det funnits närmare Stockholm hade jag kollat på det. Jag tror det kunde bli super i mitt vardagsrum. Jag tycker det är synd att de inte anger mått. Det borde vara en självklarhet i näthandelns tidevarv! Ha en bra påsk!/Ulrika


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s