Kungligt

27Apr09

På landet har jag en hel del kungliga tavlor mm. Ni vet sådana där samlarsouvenirer som kom i parti och minut under främst Oscar II:s tid. Tryck med familjeuppställningen, minnessouvenir efter 25 år vid makten etc. Lite kul är det. Det blir nog en hausse nu när det nya kungliga bröllopet går av stapeln. På Hallands Auktionsverk den 30 april finns följande ”kungliga” föremål till salu.

img603img724

Det första är en hovleverantörsskylt i glas med alliansvapen för Gustav VI Adolf som kronprins och Louise Mountbatten. Kanske inte jättekul men kan pryda sin plats i något tråkigt fönster eller så. Det andra är 16 stycken, oklart om det är litografier eller tryck, av ‘Den oldenborgske kongestamme’ i snygg krönt ram. Den Oldenburgska kungaätten är den äldsta som fortfarande regerar. I Danmark alltså. Den förste danske kungen i den Oldenburgska ätten var Kristian I som var kung 1457-64.

Annons


No Responses Yet to “Kungligt”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s