Glasauktion

03Sep09

1023Stockholms Auktionsverk har en konstglasauktion i samband med stadsauktionen den 8 september. Glas kan jag mycket lite om, trots att min gudmors man, Vilner, har försökt lära mig en del. Han är från glasblåsarsläkt i Flygsfors. Så många föremål från just Flygsfors var dock inte med denna gång. Till höger är dock en kvinnotorso från 1950-talet av Paul Kedelv (ni vet han med Coquilleglaset). Den är i underfång i vitt och monterad på träsockel med belysning. Synd att man inte ser hur den ser ut när den lyser! Utrop 4000-5000 kr.

Nedan är glas som jag nästan är säker på att Vilner gillar. Det är Solglas från Pukebergs Glasbruk; 2 skålar och ett par ljusstakar. De är från 1920-talet och i marmorerad glasmassa i rött och gult. Den största skålen är 28 cm hög. Det är svårt att bedöma utifrån en bild men de brukar i allafall vara mycket vackra. Utropet är 2500-3000 kr.

Generellt sett så är konstglas inte så hett just nu. För bara tio år sedan så var det väldigt inne. Pendeln svänger…. Det kanske är nu man ska köpa?!

1025 

Annons


One Response to “Glasauktion”

  1. Solglas är fina! Det bor en Vilner i mig också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s