Mari Simmulson på Rörstrand?

28Feb11

Mari Simmulson (1911-2000) var ett kort tag i slutet på 40-talet på Gustavsberg men kom 1949 till Upsala-Ekeby. Hon var en av de sista konstnärerna som sades upp där 1972 innan produktionen lades ner för gott.

För några dagar sedan hittade jag ett föremål av henne som är från Rörstrand och som måste vara gjort efter 1972. Det är ett 14 cm högt ägg som gick för 125 kr på Halmstads Auktionskammare den 26 februari.

De gulliga björnarna är gjorda av henne på Gustavsberg. Björnfigurinen ropas ut för 500 kr med avslut den 7 mars på Sikö Auktioner.

En annan sak som jag hittade på Sikö Auktioner är en pinnstol av Ilmari Tapiovaara. Jag blev lite inspirerad av Anna på bloggen Ljuva 50-tal som drömmer om just dessa (vem gör inte det förresten). Det är stolen Mademoiselle som ropas ut och man får till och med en nalle på köpet. Utrop är 700 kr och avslut är 6 mars. Kan den möjligen vara hemmålad?

Annons


4 Responses to “Mari Simmulson på Rörstrand?”

 1. 1 Linda

  Finns det någon bild på signaturen på ägget? Har sett flera liknande tidigare men de har alltid varit tillskrivna Inger Persson…

  • 2 Ulrika

   Nej det finns det inte. Auktionshusen är inte på långa vägar så bra på att beskriva och dokumentera de föremål de säljer som folk är på Tradera. Tradera är på många sätt mycket mycket bättre. Auktionshusen har mycket att lära där!

 2. 3 Lybtar

  Inte Inger Person, det är ju SL. Sylvia Leuchovius . Hon har gjort flera olika storlekar på dessa.

  http://www.auktion.se/?auId=4550 nr 29 i listan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s