Chamottefynd

01Mar11

Det här kommer inte handla om bokfynd utan om Chamottevasen av Gunnar Nylund för Rörstrand som jag önskat mig länge. Jag ropade in den för 350 kr på Auktionshuset i Solna i söndags. Den är 12 cm hög och jättesnygg. Den delar för närvarande plats på öppna spisen med vasen från Rörstrand signerad Pia Törnell-96 och den relativt nyinförskaffade skålen från Söholm i Danmark.

Dessa chamottevaser av Gunnar Nylund finns i olika storlekar och i olika färger, vitt, gult, grönt och turkost. Och kanske fler ändå. Jag har sett lampfötter också. Jag vet egentligen inte när han formgav dem och under vilka år de producerades, trots alla min fina keramikböcker jag köpt på rean 😉  Är det någon som kan upplysa mig?

Eftersom ryggen fortfarande inte är bra så fick jag skjuts av mina föräldrar igår för att hämta vasen. Det visade sig att Auktionshuset delade lokaler med en jätteloppis! Mer fynd visas inom kort!

Annons


No Responses Yet to “Chamottefynd”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s