Stockholms Auktionsverks Moderna

05Apr11

Den 12-13 april har Stockholms Auktionsverk sin moderna kvalitetsauktion. Det är allid kul att kolla in sakerna där. Mycket är snyggt. Kolla live 5-11 april på Nybrogatan 32 vid Östermalmstorg. Här visas några form- och färgstarka föremål.

Här är en grafisk dubbelkanna i fajans av Stig Lindberg för Gustavsberg. Signerade Gustavsbergs studio SWEDEN T/7 100. Höjderna är 10 respektive 13 cm-. Utrop 3-4000 kr.

Tygernas tyg ropas också ut i form av två par gardiner. Det är förstås Sven Markelius Pythagoras jag menar. Han formgav mönstret 1952. Utropet är 4-5000 kr per gardinpar. De är verkligen jättesnygga men passar inte så bra hemma hos oss. De blå är över 4 m långa och de röda över 3 m. Så det krävs lite takhöjd för att de skall komma till sin rätt.

Vidare en oljemålning av Olle Beartling (1911-81). Aton signerad och daterad på baksidan Baertling 1955. Den är hela 299 x 131 cm, dvs lite utrymmes-krävande 🙂 Som kuriosa framgår av texten att den såldes på Bukowskis Moderna våren 1989 för 3,1 mkr, vilket då var rekordpris för modernt måleri från efterkrigstiden. Nu ropas den ut för 1,8-2 mkr. Här kan du läsa mer om Baertling och tavlan.

Brevid tavlan en knallröd fåtölj. Det gillar jag. Den är av H.W. Klein och det är tyskt 1950-60-tal. Den är omklädd och ser fräsch ut, iallafall på bild. Utropet är 6-8000 kr.

Till sist ett soffbord av Greta Magnusson Grossman för möbelfirman Glenn of California formgivet ca 1952. Det är i bangkokteak med svartlackerat stålunderrede och klotfötter i teak. Höjd 38 cm och det är renoverat. Häftigt. Läs mer här. Utropet ligger på 60-80 tkr. Tämligen oöverkomligt!

Annons


7 Responses to “Stockholms Auktionsverks Moderna”

  1. Det är så roligt att läsa dina inlägg! Man lär dig dessutom en hel del.

  2. Vilken fräck dubbelkanna (modell ST)! Om man inte bjuder så kanske man tänker sedan – ”Varför bjöd jag inte på den? En sådan ser man inte mer”! Men den går nog till någon Japan.

  3. Vilka häftiga prylar! Vill börja inreda direkt. Tänk om man kunde få flytta till eget hus snart så man kan börja fylla det med vackra ting från loppis och second hand 🙂

  4. 6 Linda

    Läckert! Kanske lite dyrt för mig, men jag går nog till live-visningen och kikar lite ändå. Dt är tack och lov gratis att titta! 🙂

  5. Så snyggt, färgerna allt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s