Glas på Bukowskis Market

27Apr11

Nu har jag studerat utbudet av glas på Bukowskis Market. Datumet inom parentes anger när auktionen löper ut.

***** En vas Träd i dimma av Vicke Lindstrand för Kosta. Den är från 50-talet och höjden är 23 cm. Ganska trevlig men utropspriset på 10 tkr känns avskräckande. Högsta bud just nu är 2500 kr (2 maj).

En sk fiskgraal av Evald Hald för Orrefors. Den är ju bara så snygg! Höjden är 15 cm. Högsta bud just nu 2200 kr (2 maj).

Ett par bordslampor av Ove Sandeberg 1971 för Kosta. De små djuren är isbjörnar ifall ni undrar. Höjden är 33 cm inkl elmontering. Det finns tydligen gröna lampskärmar till men de är ej med på bild. Man får utgå ifrån att de är anskrämliga. Inga bud ännu men utropet är 1800 kr (2 maj). Hittar inte mycket info om denne Sandeberg men lampor och lampfötter av honom är inte helt ovanliga. Någon annan kanske kan fylla på med info?

Till sist 3 tuffa flaskor från slutet av 1700, början av 1800-talet. Kan det vara något att ställa upp på landet? Lite trendigt sådär men gamla grejer. Högsta bud just nu 550 kr (4 maj).

Annons


2 Responses to “Glas på Bukowskis Market”

  1. När jag får råd, ska jag investera i en fiskgraal av Edvard Hald, eller kanske en bättre vas från Vicke Lindstrand eller Edvin Öhrström. Vackra föremål….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s